motorhelmGeen categorie 

5 Tips bij het kopen van een motorhelm

Heb je net een nieuwe motor gekocht en zoek je een bijpassende helm? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe helm. In deze blog hebben de specialisten van Gebben Motoren een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Succes met de zoektocht!

Tip 1: SHARP keurmerk

Misschien wel het belangrijkste aan een nieuwe motorhelm: de veiligheid. Wij raden jou aan om een helm aan te schaffen die beoordeeld is met 4 of 5 sterren. Wanneer je een motorhelm koopt met dit aantal sterren, heb je een goede kans dat je schedel tijdens een ongeval geen schade oploopt.

Op zoek naar een Shoei helm of Bell helmen? Deze zijn te verkrijgen bij Gebben Motoren

Tip 2: Geen tweedehands

Als tweede tip willen wij je adviseren om geen tweedehands motorhelm te kopen. Een helm is namelijk niet meer veilig, wanneer er een keer mee gevallen is. Op je eigen veiligheid moet je niet willen besparen. Kies daarom altijd voor kwaliteit en veiligheid. Toch geld besparen? Kies dan een motorhelm uit de opruiming. Vaak zijn deze helmen van hoge kwaliteit, alleen zal het model verouderd zijn.

Tip 3: Communicatiemogelijkheden

Steeds meer motorrijders kiezen voor een helm met bluetooth-functie. Vaak kun je een helm zo aanpassen, dat je er een luidspreker en microfoon in kunt plaatsen.

Tip 4: Juiste pasvorm

Een ander belangrijk punt is de pasvorm. Het is belangrijk dat je de juiste pasvorm vindt. De helm moet rondom aansluiten, maar geen drukpunten hebben. Een professional van Gebben Motoren kan jou hierin adviseren.

Tip 5: Het vizier

Elke motorrijder die ooit problemen heeft ervaren met het vizier, weet hoe belangrijk dit onderdeel is. Ga op zoek naar een vizier dat niet beslaat en dat een mooi diafragma heeft. Kies voor een vizier dat snel te vervangen is, waardoor het makkelijker schoon te maken is.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment