Alles dat je moet weten over de remschijven in je Peugeot Partner

De Peugeot Partner is een bijzondere wagen. Deze auto wordt nog altijd veel verkocht. Peugeot is dan ook een degelijk merk met prachtige wagens. Toch heb je zelfs in je Peugeot soms een nieuw onderdeel nodig. De remschijven Peugeot Partner moet je bijvoorbeeld geregeld laten controleren. Het remsysteem is een van de belangrijkste onderdelen van de auto en de remschijf is daar weer een onderdeel van. 

Hoe het remsysteem in elkaar zit

De meeste auto’s hebben een hydraulisch remsysteem. Het werkt met meerdere onderdelen die druk op elkaar uitoefenen om de auto uiteindelijk tot stilstand te brengen. Daarvoor is remvloeistof nodig, welke je soms moet aanvullen. Daarnaast bestaat het remsysteem uit een aantal onderdelen, waarvan de belangrijkste zijn:

  • de remschijven
  • de remblokken
  • de remklauw

Wanneer iets in je remsysteem niet functioneert, dan heeft het vaak te maken met een van de bovenstaande onderdelen. Hoe je moet ontdekken of je remschijven aan vervanging toe zijn? Dat bepaal je zo.

remschijven peugeot partner

Slijtage aan remschijven herkennen

Als je op het rempedaal drukt, dan komt er druk op de remschijven. Ze zullen dus elke keer als je dat doet, een beetje slijten. Je rijstijl heeft dus onder andere invloed op hoe snel de remschijven slijten. Vaak slijten de remblokken zelfs nog meer. Als je een schurend of piepend geluid hoort bij het remmen, dan is het tijd om naar de garage te gaan. Het is niet zo dat je meteen in gevaar bent, maar dat geluid komt wel voort uit een slijtage aan een onderdeel. Ook als je remweg een stuk langer is dan normaal, dan wil je langs de garage. Trillingen in het rempedaal zijn ook een signaal dat er iets aan de hand is. In feite is alles dat afwijkend voelt als je remt, een reden om even je remmen te laten controleren.