billendoekjestips 

Comfort voor baby’s billetje

De billendoekjes of wipes is een aangename en onmisbare verwelkomingsproduct voor het verschonen van je baby. Deze doekjes zijn precies wat uw baby nodig heeft voor zijn of haar tere huid. De wipes hebben een anti- bacterie middel waarbij het de huid effectief verschoont. Dit middel zorgt er ook voor dat het de gezondheid van de huid herstelt. Daarnaast geeft het je baby een gevoel van comfort.

billendoekjes

Waarop te letten bij het kopen van wipes.

– Vermijd altijd wipes die geparfumeerd zijn en allergenen bezitten. lees daarom eerst het plakkertje waarop de info van de ingrediënten staan. Hoe fris en lekker het dan ook ruikt lees de verpakking goed. Hierdoor beperk je een irritatie van je babyhuid, dat meestal komt als rode vlekjes en plekjes die droog zijn.

– Kies voor wipes die de aandacht richtten op een gevoelige huid.

– Een aanrader is ook te kiezen voor de milieu vriendelijke afbreekbare doekjes. Zorg ervoor dat het FSC of PEFC-keurmerk op de verpakking staat. Dit geeft aan dat de doekjes gemaakt zijn van kwalitatief papier uit duurzaam beheerde bossen.

– Wees voorzichtig met het afnemen van de babyspullen met wipes. Als je bijvoorbeeld de aankleedkussen met de doekjes schoonmaakt, kan dat vettig laagje zorgen voor bacterievorming.

Wat zijn de beste wipes.

Ten eerste maak jij de keuze welke de beste doekjes voor jou en je baby zijn. Een ieder heeft zo zijn eigen voorkeur. Het kan daarom een een goed idee zijn, om verschillende pakjes te proberen. Dit, totdat je degene vindt die bij je baby past. Je kunt ook online gaan kijken naar revieuws van de verschillende wipes.

Wat zit er allemaal in de doekjes

In de meeste gevallen worden deze doekjes gemaakt van textielvezels. Deze vezels absorberen goed. Dit geabsorbeerde vocht bevat water en vettige stoffen voor het onderhouden van de huid. Ook bevat het conserveermiddelen die het product lang goed houden. Vaak genoeg wordt het ook met parfum gemaakt voor een lekker geurtje.

Wet van de billendoekje

De Bestanddelen van verzorgingsprodukten van peuters worden in beschouwing genomen alvorens het op de markt komt. Er is een veiligheids wet dat is vastgelegd in de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG). Hier wordt er aangegeven dat als een billendoekje niet voldoet aan deze wetgeving, het dan niet kan worden verkocht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Ziet erop toe dat de wettelijke verplichtingen onderhouden wordt door de producenten en importeurs.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment