vog aanvragenZakelijk 

Hecht je waarde aan betrouwbaar personeel? Stel een VOG verplicht

Wanneer je bedrijfsleider bent en in die hoedanigheid leiding geeft aan een groep personeelsleden, dan is je er natuurlijk veel aan gelegen om deskundige werknemers in huis te halen. Je medewerkers zijn immers het grootste ‘bezit’ van je bedrijf. Hun prestaties hebben namelijk directe invloed op de productiviteit en de resultaten die je als organisatie boekt. Daarnaast moet je je beseffen dat je medewerkers op de hoogte zijn van een hoop belangrijke informatie van je onderneming. Uiteraard is enige discretie hierbij dan wel gewenst. Het zou dan ook niet vreemd zijn als je besluit je personeel bij de sollicitatie of eventueel op gezette tijden in een dienst verband vog aanvragen in te laten dienen. VOG staat voor Verklaring Omtrent het Gedrag. Je zou dit dus ook wel kunnen zien als een betrouwbaarheidsscreening.

vog aanvragen

Voordelen van deze extra betrouwbaarheidsscreening

Als je ervoor kiest je medewerkers een VOG te laten aanvragen, dan brengt dat jou als werkgever de volgende voordelen: 

  • De kans dat je met een betrouwbaar personeelsbestand, dat bestaat uit louter goedwillende mensen, bestaat is hiermee extra groot.
  • Bij zakenpartners maak je met je betrouwbaarheidsscreenings een goede beurt. Zij werken natuurlijk graag samen met een partner die helemaal te vertrouwen is.
  • Voor potentiële nieuwe personeelsleden is deze screening in principe ook fijn. Zij weten hierdoor namelijk dat ze bij een serieus bedrijf komen te werken waarbij het voltallige personeel is gescreend.

Wat je moet weten over de aanvraagprocedure en de kosten

Het aanvragen van een VOG kun je op verschillende manieren doen. Het makkelijkst en het snelst doe je dit tegenwoordig online. Na het indienen van je aanvraag kun je in een tot vier weken de uitslag verwachten. Wat betreft de kosten moet je rekenen op ongeveer een paar tientjes per aanvraag.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment