tips 

Jezelf blijven uitdagen

Voor de meeste van ons draait het leven om werken, school en vakantie vieren. Maar toch kan dit voor sommige van ons gaan vervelen. Meestal in de dertiger jaren van ons leven kunnen we wel eens het idee hebben of dit wel is wat we echt ons hele leven willen doen. Misschien loopt je huidige relatie stuk en ben je echt toe aan iets nieuws. Of relatie gebied, op werkgebied en op het gebied van bepaalde dromen na streven. Misschien is het je al wel gelukt om op je 30e al je doelen bereikt te hebben en wil je weer iets nieuws. Dit kan natuurlijk! Jij hebt de eigen regie over je leven en kan dus ook zelf bepalen hoe en wanneer je iets wilt veranderen. Als je hier wat hulp bij nodig hebt kan je het altijd aan een medium online vragen.

Stappenplan

Als eerst is het van belang om te kijken wat je wil veranderen en hoe. Neem de tijd om jouw doelen op te schrijven. Schrijf er ook bij waarom je wil veranderen. De redenen die je noteert zullen je helpen om door te zetten wanneer het eens wat moeilijker gaat. Zomaar met iets stoppen is moeilijk, het is beter om een ongewenste gewoonte te vervangen door een positieve. Was je eerst verslaafd aan je mobiel maar wil je liever gaan voor een social media vrij leven? Verander je uurtje of Facebook scrollen dan is voor een lekkere wandeling. Dit is goed voor je gezondheid en je geest!

Discipline

Overal in jouw huis en op het werk zijn er zaken die jou afleiden van het veranderen in de persoon die je wil zijn. We besteden zoveel tijd met sms’en, e-mailen en allerlei sociale media te checken dat er minder tijd overblijft om iets productiefs te doen. Limiteer daarom jouw computertijd. Zet een timer en stop wanneer die afgaat. En…zet ook de tv af in plaats van die op de achtergrond te laten spelen. Door deze maatregelen voor jezelf te nemen toon je al heel wat discipline. Ga er ook niet vanuit dat het allemaal in 1 keer zal lukken. Iedereen kan veranderen als hij of zij dat wil, je moet er alleen ook zelf in geloven. En hoe gek het misschien ook klinkt, zeg gewoon is hardop tegen jezelf “ik kan dit en ga dit doen”. Positiviteit zal je al een heel stuk helpen en haal dus jezelf niet naar beneden. En wanneer een verandering lukt, ook al is het een hele kleine, erken het en wees er trots op!

Gerelateerde berichten

Leave a Comment