Woning 

Laat het licht in je huis

Hoe je huis eruitziet, bepaalt hoe jij je voelt. Dat is meer waar dan we soms denken. Een donker huis kan sneller voor een sombere stemming zorgen. En een rommelig huis kan ervoor zorgen dat je je sneller overweldigd voelt. In je stemming kan je dus verandering brengen, door je huis aan te pakken. De zomer komt eraan, het wordt vroeger licht en dat blijft het ook langer. Tijd om het licht door te laten in je huis. In deze blog geef ik je tips over hoe je dat kan doen. Lees je mee?

Lichte kleuren

Een licht huis begint met lichte kleuren. Denk aan wit en grijs. Maar vergeet ook de kleurrijkere kleurtjes niet die iets meer persoonlijkheid met zich meebrengen. Roze en paars kunnen echte knalkleuren zijn maar ze kunnen ook heel zacht zijn. Ga voor pasteltinten en zorg dat de kleuren elkaar complimenteren. Zo creëer je automatisch een licht gevoel in huis. Als je dan een item toevoegt in een felle kleur, springt die echt in het oog.

Lichte materialen

Ook het soort materiaal dat je in huis hebt kan hieraan bij dragen. Zwaar en donker materiaal zorgt ook voor een zwaar en donker gevoel in huis. Zo kan je beter voor een houten vloer kiezen dan voor steen. Lichte stoffen doen het ook beter dan zwaardere stoffen en veel van deze materialen kan je in de herfst weer inwisselen voor wat gemoedelijkers. Zo heb je een zomer – en een winterhuis.

Geef de ruimte

Laat ook genoeg ruimte over in huis. Door het niet vol te zetten, kan het licht op meer plekken komen en heb je een open en ruimtelijk gevoel, waar het dus ook nog extra licht is. Dit is een hele simpele tip omdat je simpelweg moet zorgen dat je de boel niet helemaal volzet. Laat genoeg ruimte tussen delen in het huis, zoals de zithoek en de eethoek bijvoorbeeld.

Van buiten naar binnen

Het mooiste licht is toch het licht dat van buiten komt, daar kan geen lamp tegenop. Het is dan ook zonde om in de zomermaanden alles dicht te houden met dikke gordijnen, tenzij het heel warm is natuurlijk. Zeker in de avond uurtjes koelt het af en is het nog wel licht. Dan kan je het beste kiezen voor inbetween gordijnen, zo heb je privacy én licht. Je hoeft gewoon niet eens meer te kiezen.

Deze zomer heb jij ook een licht huis!

Gerelateerde berichten

Leave a Comment