Geen categorie 

Tips tegen plagen en ongedierte in je huis

Muizen, ratten, houtworm of insecten zijn voorbeelden van ongedierte die je niet graag in je huis wilt hebben. Het bestrijden van dit soort ongedierte is meestal makkelijker gezegd dan gedaan. Wil je tips tegen plagen en overlast van ongedierte? Lees dit artikel dan verder. Hierin vind je tips om ongedierte te voorkomen en tips om ongedierte te bestrijden. 

Schakel een professionele bestrijder in

Wanneer je een kakkerlak, een muis of een rat door je woning ziet lopen, dan is het verstandig om een professionele bestrijder, zoals de ongediertebestrijding van Harderwijk, in te schakelen. Meestal krijg je naast het verdelgen van het ongedierte ook een plan om eventuele plagen en overlast in de toekomst te voorkomen. Kijk op de website van MdB Ongediertebestrijding.

Zoek naar de oorzaak

Als je last hebt van ongedierte in of rondom je huis, dan is dit meestal niet zonder reden. Dit heeft meestal een oorzaak die je ergens in of rondom je huis kunt vinden. Als je deze oorzaak, zoals een voedselbron of een nestplaats, kunt verwijderen, kun je op deze manier zelf de ongedierte of plaag verwijderen. Ook verlaagt dit de kans op toekomstige overlast. 

Dicht kieren en naden

Ongedierte kan door de kleinste kieren en naden je huis binnenkomen. Wil je bepaald ongedierte buiten de deur houden? Ga dan op zoek naar alle kieren en naden van je woning en dicht deze. Daarnaast kun je luchtgaten afschermen met gaas en horren plaatsen voor deuren en ramen. Op deze manier zul je het meeste ongedierte buiten de deur houden. 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment