incassobureau inschakelenZakelijk 

Waarom een incassobureau inschakelen

Wanneer mensen laat of niet betalen gaat dit ten koste van de financiële gezondheid van je bedrijf. Veel bedrijven hebben moeite met het innen van onbetaalde facturen en weten niet hoe ze dit aan moeten pakken. Hoe langer er wordt gewacht met betalen hoe kleiner de kans is dat dit überhaupt nog wordt betaald. Er is geen een bedrijf die erop zit te wachten dat rekeningen niet worden betaald. Om dit probleem te voorkomen kan je een incassobureau inschakelen. In deze blog vertellen wij je waarom het inschakelen van een incassobureau een goed idee is.

Op zoek naar een incassobureau in de buurt? Bekijk: 

Juridische bescherming

Er zijn heel veel wetten die gebruikt kunnen worden bij het niet betalen van facturen. Wanneer je zeker weet dat er jou onrecht aan wordt gedaan zal je niet moeten twijfelen en gewoon een rechtszaak aan moeten spannen. Incassobureaus kennen al deze wetten en zijn hiervan goed op de hoogte. Het voordeel van een incassobureau inschakelen ten opzichte van zelf proberen de schuld te innen is het wegnemen van de juridische risico’s. Incassobureaus zullen je ook advies geven over tijdig incasseren van een factuur zodat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren. 

Bewezen resultaat

Wanneer je een incassobureau inschakelt betalen bedrijven nou eenmaal sneller. De statistieken wijzen uit dat een bedrijf eerder geneigd is om een factuur op tijd te betalen wanneer zij te maken krijgen met een incassobureau als dit niet gebeurd. Wanneer jij dus garantie wilt hebben dat je gestuurde facturen worden betaald is een incassobureau een goed idee.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment