Geen categorie 

Wat zit er in een polyester dekbed?

Polyester bestaat uit de kunststof polymeer en ester en wordt voor veel artikelen gebruikt, vooral voor textielartikelen zoals synthetische microvezel. Het polyester materiaal heeft vele voordelen in verschillende categorieën en is door zijn robuuste eigenschappen zeer geschikt voor dekenvulling als alternatief voor donsdekens met donsvulling.

Polyester dekbedden: voordelen, nadelen en tips

Een polyester dekbed heeft net zoveel voordelen en goede bijpassende eigenschappen als een dekbed met dons vulling. In het begin werd vaak gezegd dat je onder een polyester dekbed te veel zou zweten omdat de warmte niet uit het bedlinnen kon ontsnappen . Inmiddels zijn deze zaken veel aangepakt, waardoor het beddengoed van microvezel en polyester is voorzien van speciale microvezelmaterialen die zacht comfort bieden en vocht goed afvoeren . Zo is een polyester dekbed geschikt voor alle seizoenen , zoals winter en zomer .

Polyester dekbedden hebben grote voordelen die een positieve invloed hebben op het slaapcomfort van de slaper:

  • Geschikt voor mensen met een allergie (allergie voor huisstofmijt)
  • Wasbaar in de wasmachine op hoge watertemperatuur
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Het polyester materiaal zorgt voor aangename warmte plus echte koelte als het warm is
  • Zeer geschikt voor regulering van vocht
  • De polyestervulling is gelijkmatig in de hoes verdeeld, in tegenstelling tot donzen dekbedden

Wastips en weetjes

Beddengoed moet in de regel regelmatig worden gewassen, aangezien wij mensen gemiddeld 8 uur in bed doorbrengen. Je moet goed opletten hoe je polyester wast. Dit is afhankelijk van de verwerking van de vezels. Er is altijd hulp beschikbaar via het waslabel, ook wel waslabel genoemd , dat zich aan de binnenkant van het artikel bevindt. De meeste microvezel polyester artikelen kunnen gewassen worden op 60 graden in de wasmachine. De wachmachine moet uiteraard een voldoende inhoud hebben met betrekking tot de grootte van het dekbed.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment