Woning 

Welke soorten haarden zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten haarden, je hebt houthaarden, elektrische haarden, bio ethanol haarden, gelhaarden en gashaarden. Wij raden faber gashaarden aan, zij hebben een groot aantal soorten haarden. Hierdoor is er voor iedereen een haard die zij mooi vinden. 

Houthaard

Houthaarden geven meer sfeer dan alle andere haarden, het knisperende hout, de warmte, de geur en echte vlammen maken de houthaard tot een favoriet bij de meeste mensen. Je kunt tegenwoordig milieuvriendelijk hout verbranden, dit is hout dat overblijft bij het kappen van bomen. Er zijn wel een aantal nadelen van een houthaard, zo zorgt het verbranden van hout ervoor dat er meer fijnstof in de lucht komt. Dit kan bij mensen met ademhalingsproblemen ervoor zorgen dat hun klachten verergeren. Ook is het voor gezonde mensen niet goed om veel fijnstof in te ademen. Ook is er een goede berging nodig voor de opslag van het hout, het hout moet namelijk op een droge plek liggen. 

Elektrische haard

Elektrische haarden hebben het voordeel dat ze geen rookkanaal nodig hebben. Elektrische haarden hebben namelijk geen echte vlammen. Dit is ook meteen het nadeel van een elektrische haard, het vuur dat je ziet lijkt erg op echt vuur, maar je ziet dat het geen echt vuur is. Het geeft dus minder sfeer.

Gashaard

Gashaarden zijn een goed alternatief voor houthaarden, ze lijken qua vuur redelijk op een gashaard. Er moet wel een gasleiding en een rookkanaal aangelegd worden. Gashaarden zijn vaak een stuk duurder dan andere haarden, ook geven ze een stuk minder warmte af vergeleken met houthaarden. 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment